SOGo - BTS - SOGo
View Issue Details
0002256SOGoBackend Generalpublic2013-02-26 13:572013-04-05 14:39
mal 
jraby 
normalblocksometimes
closedfixed 
2.0.4b 
2.0.5 
0002256: SOGo does not release LDAP connections
Hi,

SOGo does not free established TCP connections to the LDAP server causing later lookups to fail. This happens frequently about every 2 days now. I'm not sure what triggers it.
3.0.0.3 in lsof-i_tcp-389 is the ip of teh SOGo server.
I have attached the sogo.log part that i think is interesting.

Please let me know if u need more info.
No tags attached.
log sogo.log (49,620) 2013-02-26 13:57
https://sogo.nu/bugs/file_download.php?file_id=834&type=bug
? lsof-i_tcp-389 (112,794) 2013-02-26 13:58
https://sogo.nu/bugs/file_download.php?file_id=835&type=bug
? sogo.log.28 (765,923) 2013-02-28 09:50
https://sogo.nu/bugs/file_download.php?file_id=836&type=bug
Issue History
2013-02-26 13:57malNew Issue
2013-02-26 13:57malFile Added: sogo.log
2013-02-26 13:58malFile Added: lsof-i_tcp-389
2013-02-27 08:27jrabyStatusnew => assigned
2013-02-27 08:27jrabyAssigned To => jraby
2013-02-27 08:36jrabyNote Added: 0005397
2013-02-28 09:50malFile Added: sogo.log.28
2013-02-28 09:53malNote Added: 0005400
2013-03-01 10:17jrabyNote Added: 0005402
2013-03-01 10:55malNote Added: 0005403
2013-03-01 16:28jrabyNote Added: 0005404
2013-03-01 16:38malNote Added: 0005405
2013-04-05 14:39ludovicStatusassigned => closed
2013-04-05 14:39ludovicResolutionopen => fixed
2013-04-05 14:39ludovicFixed in Version => 2.0.5

Notes
(0005397)
jraby   
2013-02-27 08:36   
By looking at the log you attached, I'd say that it is related to the jpegphoto handling, but it doesn't leak here on my test setup.

It would be really helpful if you could try to isolate the problem or find a way to reproduce it with clear steps.

Also, could you set LDAPDebugEnabled to YES in your config and upload a new logs?

Which distro are you running?
(0005400)
mal   
2013-02-28 09:53   
Hi,

it happend again today. I added another sogo.log with LDAPDebugEnabled YES.
I cannot reproduce it really. Today it seemed to happen after I wanted to look at the Addressbook. (login -> click on adressbook link) SOGo then did not respond anymore.

The server runs Ubuntu 12.04 with package version 2.0.4b-1.
(0005402)
jraby   
2013-03-01 10:17   
Can you post the apache access log for the same time period?

I find it strange that there are that many bind attempts in the same second from cn=read-all,dc=foobar,dc=de.

Can you send a non-obfuscated whole log file to jraby@inverse.ca ?
The whole config would be appreciated too, since I cannot reproduce this issue, it is all guess work and without the 'real info' I won't be able to help you much.

Thanks.
(0005403)
mal   
2013-03-01 10:55   
I just sent the email.
(0005404)
jraby   
2013-03-01 16:28   
Fixed: https://github.com/inverse-inc/sogo/commit/f1846191d5d47717e7c5dff710e265e21c8f0fe2 [^]
(0005405)
mal   
2013-03-01 16:38   
Thank you very much.