SOGo - BTS - SOGo
View Issue Details
0000478SOGoWeb Mailpublic2010-03-08 16:462013-09-27 10:48
oleksa 
 
normalmajoralways
closedsuspended 
1.2.0 
 
0000478: Mail folder cannot be shared
While trying to share a mail folder of office@mail1.net - INBOX in web ui for another user office@mail2.net I faced with a problem that it is impossible to assign a user and his rights to the shared folder. They are not just saving

127.0.0.1 - - [08/Mar/2010:23:42:17 GMT] "GET /SOGo/so/office@mail1.net/Contacts/userFolders HTTP/1.1" 200 5702/0 0.174 16572 65% 0
2010-03-08 23:42:58.379 sogod[15430] WARNING(-[NSNull(misc) count]): called NSNull -count (returns 0) !!!
127.0.0.1 - - [08/Mar/2010:23:42:58 GMT] "GET /SOGo/so/office@mail1.net/Contacts/userFolders HTTP/1.1" 200 5702/0 0.173 16572 65% 0
127.0.0.1 - - [08/Mar/2010:23:43:02 GMT] "POST /SOGo/so/office@mail1.net/usersSearch?search=office HTTP/1.1" 200 63/0 0.190 - - 0
Mar 08 23:43:05 sogod: SOGo watchdog [15430]: <0x0xa2a8998[NGSendMail]> wrote 1, length 1113
127.0.0.1 - - [08/Mar/2010:23:43:05 GMT] "POST /SOGo/so/office@mail1.net/Mail/office_A_mail1_D_net_A_mail1_D_net/folderINBOX/addUserInAcls?uid=office@mail2.net HTTP/1.1" 204 0/0 0.270 - - 0

When selecting a user for sharing and clicking `Add` the pop-up window doesn't disappear.
No tags attached.
Issue History
2010-03-08 16:46oleksaNew Issue
2010-03-08 17:09oleksaNote Added: 0000691
2010-07-27 13:04ludovicNote Added: 0001245
2010-09-11 12:09oleksaNote Added: 0001424
2010-09-14 14:54ludovicNote Added: 0001447
2010-09-26 07:01oleksaNote Added: 0001515
2010-09-26 19:04oleksaNote Edited: 0001515
2010-10-26 15:04oleksaNote Added: 0001657
2013-09-27 10:48ludovicNote Added: 0006059
2013-09-27 10:48ludovicStatusnew => closed
2013-09-27 10:48ludovicResolutionopen => suspended

Notes
(0000691)
oleksa   
2010-03-08 17:09   
Also I see the row:

2010-03-09 00:06:14.032 sogod[23111] Scanner initialised with nil string

Sometimes the sogod restarts.

I assume that the backend cannot state a user :-(
(0001245)
ludovic   
2010-07-27 13:04   
Are you still able to reproduce this with 1.3.0?
(0001424)
oleksa   
2010-09-11 12:09   
Nothing changed. I still cannot add a new user, but I see `Any authenticated user`. Despite this I cannot see this folder under another account :-(
(0001447)
ludovic   
2010-09-14 14:54   
Which IMAP Server are you using? Have you tried to set

SOGoIMAPAclStyle to "rfc2086" or "rfc4314" ?
(0001515)
oleksa   
2010-09-26 07:01   
(edited on: 2010-09-26 19:04)
Hi, Ludovic.

Yes, I tried at the moment. But nothing changed.

(0001657)
oleksa   
2010-10-26 15:04   
Sorry, guys, is the issue solved, or no?
(0006059)
ludovic   
2013-09-27 10:48   
Very old ticket - reopen if necessary by providing a tcpflow trace between SOGo and you IMAP server.